Gerookte schelvis in een saus van gerookte bacon en room

Jonny Hall gebruikte in dit gerecht de fijnste ingrediënten uit de regio Downs: duurzame schelvis uit Kilkeel haven, gerookte bacon en room van de melkveestapel die op de groene velden in de buurt graast.

Bereidingswijze
Jonny Hall gebruikte in dit gerecht de fijnste ingrediënten uit de regio Downs: duurzame schelvis uit Kilkeel haven, gerookte bacon en room van de melkveestapel die op de groene velden in de buurt graast. Alleen voor de aardappels moest worden gereisd: 30 kilometer. Als je zelf inkopen doet, is het altijd een goed idee om daarop te letten: wat je van dichtbij haalt, is lekker!

Ingredienten per persoon:

- 150 - 200 gram gerookte schelvis filet
- 30 gram gerookte bacon, in blokjes (pancetta kan ook)
- 200 -250 gram aardappelen, gekookt en gesneden
- 1,5 dl room
- fijngesneden knoflook
- 1 theelepel gehakte bieslook
- koolzaadolie (of eventueel olijfolie)

Bak of gril de vis en houd hem warm. Bak de aardappeltjes en leg ze op een stuk keukenpapier. Strooi er een beetje grof zeezout overheen.
Verhit een beetje koolzaadolie in een braadpan en bak daarin de stukjes knoflook en de bacon totdat de blokjes krokant zijn. Voeg de room toe en kook het een minuutje zodat de room de kans krijgt mooi te binden. Voeg naar smaak wat zout en peper toe. Leg de vis terug in de pan, of op een serveerbord, samen met de overige ingrediënten. Strooi de bieslook als laatste over de saus. Serveren en genieten!

Wijnsuggestie:
kies een wijn die genoeg pit heeft om te kunnen combineren met de room en die genoeg zoet heeft voor de rooksmaak van het spek. Jonny’s suggestie is een Albarino uit Rias Baixis, Spanje.Al deze gerechten zijn bereid met de kruiden en specerijen van Simply Spices.


Deel dit GERECHT:
Facebook Linked in Twitter

Zoek in gerechten

Geavanceerd zoekenWebsite ontwikkeld door Media647 | Produktiekeuken TV | Design in beeld