Stoofschotel van rundvlees & bier

Ik combineerde het met whiskey, lijnzaad, aardappels en kruiden die ik onderweg tegenkwam. Dit gerecht kost heel weinig tijd en kan een dag van tevoren bereid worden. Zodra het rundvlees op staat, kun je de rest alvast voorbereiden.Pluijms eetbare wereld

Hoofdgerecht: 4 personen

Ingrediënten

- scheut normale olijfolie
- 100 gram roomboter
- 750 gram runderstooflappen
- 2 uien
- 2 gesneden teentjes knofl ook
- 2 grote wortels, grof gesneden
- 4 stengels bleekselderij, grof gesneden
- 4 blaadjes laurier
- 2 takjes rozemarijn (mag ook ander kruid naar keuze zijn)
- schil van 2 sinaasappels zonder wit (dat is bitter)
- 2 blikjes donker bier
- 1/2 liter runderbouillon (liefst vloeibaar, anders op basis van een blokje)
- 1 eetlepel mosterd
- 1/2 reep pure chocolade (80 gram)
- aardappels vastkokend, 8 stuks (normaal formaat)
- zout en peper naar smaak

Bereiden
In zware pan stooflappen (grof gesneden) in olijfolie en roomboter bruin bakken en apart houden. Dit kan een dag van tevoren al bereid worden. Ui, knofl ook, 1 wortel, 2 elderijstengels, kruiden en sinaasappelschilletje een paar minuten bakken in het bakvocht van het vlees.
Blussen met bier (neem gerust een slokje!), bouillon, mosterd en stukjes chocolade toevoegen.
Vlees terug in de pan, zorg dat het ‘onder’ staat en breng het net ‘aan de kook’ (plop,
plop, plop…). Eventueel aanvullen met bier of water zodat het niet uitdroogt. Beetje zout en peper toevoegen.

Deksel op de pan en zo enkele uren laten pruttelen, hoe langer hoe beter. Liefst een nachtje in de oven op ongeveer 60 graden dan wordt het vlees boterzacht en trekken alle smaken erin.
Wortel en bleekselderij verwijderen, en verse toevoegen. Ook de aardappels mogen er nu bij: in de schil en naar wens gesneden.

Zodra de aardappels gaar zijn kunnen jullie aan tafel. Wel even op smaak brengen natuurlijk.
Een stoofschotel kan je naar je eigen hand zetten door er kruiden en/of groenten
naar eigen keuze aan toe te voegen. Ook ‘afsnijsels’ en restjes verdwijnen bij mij thuis
in de pan. Ook bliktomaat kan lekker zijn.

Drink er (donker) bier, dieprode wijn of tomatensap bij.



Al deze gerechten zijn bereid met de kruiden en specerijen van Simply Spices.


Deel dit GERECHT:
Facebook Linked in Twitter

Zoek in gerechten

Geavanceerd zoeken



Website ontwikkeld door Media647 | Produktiekeuken TV | Design in beeld