BANANAFISH

Gelijk de Afrikaanse smaak te pakken op de barbecue: met een heerlijke combinatie van vis en banaan. En in 10 minuten klaar!

Benodigdheden:

  • 4 hele vissen per persoon naar keuze, schoongemaakt
  • 4 bananenbladeren of aluminiumfolie
  • 2 bakbananen of gewone banaan, in plakjes
  • 2 tomaten, in plakken gesneden
  • 2 tenen knoflook, gesnipperd
  • 1 ui, in ringen gesneden
  • Rode peper, fijngesneden
  • Paar scheuten palmwijn of witte wijn
  • Citroengras, fijn gesneden
  • Gember, fijngesneden
  • Kokos, fijngesneden
  • Limoenzest, fijn
  • Takje basilicum
  • Takje tijm
  • Peper en zout.

Bereiding:

Verdeel wat tomaat, knoflook, ui, peper, citroengras, gember, kokos en limoenzest en banaan op de folie of het bananenblad en giet wat wijn er overheen. Leg nu de hele vis (met kop en staart) daarop. Bestrooi met wat zout en peper, leg nog wat schijfjes banaan erop en maak pakketjes.

Afhankelijk van het gewicht van de vis, ongeveer 5 minuten aan iedere kant grillen.


Deel dit GERECHT:
Facebook Linked in Twitter

Zoek in gerechten

Geavanceerd zoeken



Website ontwikkeld door Media647 | Produktiekeuken TV | Design in beeld