Boekweitpannenkoekjes gevuld met kip, cashewnoten, ananas & bladpeterselie

Boekweitpannenkoekjes gevuld met kip, cashewnoten, ananas & bladpeterselie, heerlijk gerecht van Rene Pluijm voor de COOP

HOOFDGERECHT: 4 PERSONEN

Ingrediënten pannenkoekjes
- 200 gram Boekweitmeel (of gewone meel)
- 3 eieren (medium)
- 250 ml volle melk
- snuf zout

Ingrediënten vulling
- 600 gram kipdij of filet, blokjes
- scheut zonnebloemolie
- 1 ui, gesnipperd
- 2 stengels bleekselderij, plakjes
- gulle hand cashewnoten (ongezouten)
- scheut droge witte wijn of sherry
- 3 schijven ananas
- 1/2 rode peper, fijngesneden, zonder zaadjes
- bladpeterselie, fijngesneden klein bosje
- zout en peper naar smaak

Bereiding

1 Pannenkoekjes
Alle ingrediënten goed mengen tot een glad geheel en apart zetten.

2 Vulling
Kip mooi bruin bakken in olie en even apart houden. 

In hetzelfde bakvocht de rest al omscheppend bakken totdat de ui glazig is en de bleekselderij beetgaar. De kip terug in de pan en gaar laten worden. Blussen met scheutje witte wijn of sherry
en op smaak brengen. Voeg vervolgens de cashewnoten, ananas, rode peper en bladpeterselie toe. Bak vervolgens de pannenkoekjes (ter grootte van een medium formaat bord) en vul deze met het kipmengsel.

Rol ze op en eet smakelijk!

 

Al deze gerechten zijn bereid met de kruiden en specerijen van Simply Spices.


Deel dit GERECHT:
Facebook Linked in Twitter

Zoek in gerechten

Geavanceerd zoeken



Website ontwikkeld door Media647 | Produktiekeuken TV | Design in beeld