Familieburger

Umbrië is (onder andere) beroemd om het fantastische vlees, afkomstig van de bijzondere varkens-, en runderrassen die daar vrij rondlopen.

Dat bracht me op het idee om een enorme hamburger te maken die je deelt met ‘tutti famiglia’.

Benodigdheden:

  • 400 gram rundergehakt
  • 400 gram  varkensgehakt (half-om-half)
  • 1 ei
  • Zout en peper naar smaak
  • Een groot plat brood (Turks, foccacia, pita, tortilla)

 

Bereiding:

Maak de burger zo groot als je wilt, maar zorg dat ie op de BBQ past!, van gelijke delen varkens en rundergehakt met een losgeslagen eitje wat zout en peper.

Leg deze en paar uur in de koeling om stevig te worden.

Bak nu de hamburger. Ik liet het gevaarte van een ingevette deksel op het rooster glijden. Zodra hij enigszins gaar wordt krijgt hij stevigheid en kan je hem makkelijker keren…!

Neem een mooi groot brood (Turks, focaccia, pita, tortilla), die kan je eerst bedekken met wat sla, en leg daarop de hamburger.

Dan de drie sauzen daarop verdelen, de groenten er bovenop en afsluiten met brood (dat hoeft overigens niet, want het ziet er fantastisch uit, en zoveel brood eten we niet toch?!)

Snij er, als ware het een taart, mooie punten van, Nu kan iedereen samen met genieten van drie smaken hamburger!

 

Tip: knapperig gegrilde pancetta is een heeeerlijke toevoeging!


Deel dit GERECHT:
Facebook Linked in Twitter

Zoek in gerechten

Geavanceerd zoeken



Website ontwikkeld door Media647 | Produktiekeuken TV | Design in beeld