Rode wijn BBQ saus

Een verrassende saus op basis van rode wijn. Heerlijk bij een steak of een stukje kip van de barbecue!

Benodigdheden:

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 sjalotjes
  • 2 knoflook teentjes
  • ½ theelepel chilipoeder
  • ½ theelepel cayennepeper
  • ½ theelepel mosterd
  • Lichte rode wijn
  • Ketchup
  • Zout en peper

Bak de gesneden sjalotjes glazig in de olijfolie, voeg dan de gesneden knoflook toe.

Voeg de rode wijn, chilipoeder, cayennepeper en de mosterd toe en laat het 5 minuten lichtjes koken. Voeg dan de ketchup toe en laat het nogmaals 5 minuten lichtjes koken en doorstoven.

Breng het op smaak met zout en peper en laat de saus afkoelen door het een nachtje in de koelkast te laten staan.


Deel dit GERECHT:
Facebook Linked in Twitter

Zoek in gerechten

Geavanceerd zoeken



Website ontwikkeld door Media647 | Produktiekeuken TV | Design in beeld