Sinaasappel coleslaw

Een heerlijke frisse salade voor bij de barbecue!

Benodigdheden:

  • Sinaasappelsap van 2 sinaasappels
  • Sinaasappelzest van ½ sinaasappel
  • ½ groene kool           
  • ½ stengel bleekselderij                     
  • ¼ rode peper, zonder zaadjes
  • 1 bosui
  • 2 eetlepels mayonaise                      
  • 2 eetlepels yoghurt                           
  • Zout en peper

Bereiding:

Was en borstel een sinaasappel en schil met een dunschiller. Snij de schilletjes daarna ‘julienne’ in heel fijne draadjes.

Pers de sinaasappels en kook het sap in tot het stroperig is en ongeveer een eetlepel over is

Snij de kool zo dun als je kan, en de selderij in schijfjes.

Meng alles met de mayonaise en de yoghurt en voeg eventueel nog wat extra virgen olijfolie toe (!)

Breng op smaak met zout en peper en laat in de koelkast de smaken tot hun recht komen.


Deel dit GERECHT:
Facebook Linked in Twitter

Zoek in gerechten

Geavanceerd zoeken



Website ontwikkeld door Media647 | Produktiekeuken TV | Design in beeld