Vis in kruidenkorst, gegrilde druiven & ovenaardappeltjes

Ik combineerde het met whiskey, lijnzaad, aardappels en kruiden die ik onderweg tegenkwam. Dit gerecht kost heel weinig tijd en kan een dag van tevoren bereid worden. Zodra het rundvlees op staat, kun je de rest alvast voorbereiden.Pluijms eetbare wereld

HOOFDGERECHT: 4 PERSONEN
Ingrediënten
- 750 gram fi jne aardappels met schil (iets kruimig)
- 1 bakje (pitloze) rode druiven
- 600 gram vis (bijv. pangasius of zalm)
- olijfolie
- zeezout en gemalen peper naar smaak Voor de kruidenkorst
- paar bosjes groene kruiden ( bijv. tijm, rozemarijn, basilicum en bladpeterselie)
- 1/2 eetlepel gewone olijfolie
- 250 gram Parmezaanse kaas
- 4 zongedroogde tomaten
- 4 teentjes knofl ook
- 1/2 rode peper, zonder zaadjes
- 1 eetlepel mosterd
- citroensap van een halve citroen
- paneermeel
- zout en peper naar smaak

Oven op 200 graden voorverwarmen. Snij de aardappels, met schil, in de lengte in
mooie partjes. Kook ze een paar minuutjes in water met zout, giet af, en laat afkoelen. Doe ze in een ovenschaal met olijfolie, zeezout en gemalen peper (tip; probeer het eens met laurier en citroenpartjes)! Lekker bruin laten bakken. Als ze bijna klaar zijn schuif je de vis en de druiven erbij in de oven.


2. Vis
De kruidenkorst: héééééél eenvoudig. Alles, behalve olie en paneermeel, in de keukenmachine en draaien maar. Met de olijfolie zorg je ervoor dat het smeuïg en smeerbaar wordt. Het moet een smeerbare substantie worden die in de oven in een korst veranderd. Als het te sauzerig wordt gebruik je wat paneermeel om het weer iets droger te maken. Zet het ongeveer een uurtje in de koelkast om de smaken goed door te laten trekken en iets steviger te worden. Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de vis op een bakplaat met wat olie en smeer een gulle laag van de kruidenkorst bovenop de vis. Top deze af met wat paneermeel (die wordt mooi bruin in de oven). Schuif de vis in de oven, ongeveer 8 minuten, bij een gewicht van ca. 180 gram per filet. Controleer of de korst mooi wordt; regel het door de temperatuur iets aan te passen. Ik geef het meestal aan het eind wat extra warmte van boven, waardoor de korst mooi gratineert.

3. Druiven
4 mooie trosjes druiven. In de oven totdat de huid gaat barsten, klaar.


Al deze gerechten zijn bereid met de kruiden en specerijen van Simply Spices.


Deel dit GERECHT:
Facebook Linked in Twitter

Zoek in gerechten

Geavanceerd zoeken



Website ontwikkeld door Media647 | Produktiekeuken TV | Design in beeld