VISKOEKJES

Het vergt even wat tijd, maar deze viskoekjes zijn dan wel even wat anders dan de standaard hamburger op de barbecue!

Benodigdheden:

  • 250 gr witvisfilet, heel fijn gesneden
  • 2 cm Gember, heel fijn gesneden
  • Limoenzest van 1 limoen, geraspt
  • 1 steng citroengras, heel fijngesneden
  • Handje kokos, geraspt
  • Rode peper, fijn gesneden
  • Bosui , in fijne plakjes
  • Handje bruine suiker
  • 2 eieren, losgeslagen
  • Paneermeel
  • Olijfolie

Bereiding:

In een kom alles heel goed mengen en kneden, en maak er koekjes van.

Je kunt dit gerecht ook met de keukenmachine maken door eerst de smaakmakers en dan de vis toe te voegen. Let dan wel op dat je het mengsel niet te fijn maalt: het moet wat ‘bite’ hebben vind ik.

Met het paneermeel bepaal je de stevigheid van het koekje. Het beste is deze een paar uur in de koeling te laten opstijven: dan grillen ze beter.

 

Beetje invetten met olie en in een paar minuten grillen.


Deel dit GERECHT:
Facebook Linked in Twitter

Zoek in gerechten

Geavanceerd zoeken



Website ontwikkeld door Media647 | Produktiekeuken TV | Design in beeld