Prei-aardappelsoep

De prei is vergeleken met de ui een beetje zoeter en zachter van smaak. En dat maakt het zo’n heerlijk ingrediënt voor deze makkelijk te maken soep in twee varianten!Tapas van bloemkool, rozijnen en saffraan

Een heerlijk tapas gerecht uit het kookboek Morito: De nieuwe Moro – tapas- Morito is de tapas- en mezzebar van Samuel en Samantha Clark die ze openden naast hun beroemde restaurant Moro in Londen.


Arroz con tomate

In Portugal kwam ik dit heerlijke gerecht tegen: Arroz con tomate! In korte tijd heb je dit typisch Portugese gerecht gemaakt, boordevol lekkere tomaten en rijst.


Bloemkool in bierbeslag: een perfecte snack.

Eén ding is zeker: met dit gerecht krijg je iedereen aan de bloemkool!


Sloveense stoofperen in wijn en kruiden

In dit gerecht combineer ik het zoete van de peertjes met iets hartigs, en wat past er nou beter bij dan bacon, en iets pittigs van blauwe kaas?!


‘Haloška Gibanica‘ uit Slovenië

Op de markt in Ljubljana kwam ik deze ‘haloška gibanica’ tegen, een ietwat zoete lekkernij die mij direct op het verkeerde been zette: ik dacht dat het een pizza was! Het is eigenlijk een soort brood met een kaasvulling wat heerlijk combineert met een frisse witte wijn en dat warm geserveerd wordt!


Koolsalade met echte ham & pompoenpitolie dressing

Kool, pompoenpitolie en ‘prsut’ (de equivalent van ‘prosciutto’, het Italiaanse woord voor ‘ham’) worden veel gebruikt in het mooie Slovenië. Vandaar deze improvisatie.


Kruidige aardappeltaart met spruitjes, spekjes en geitenkaas

Ik wordt vaak gevraagd om een lekker recept met spruitjes te geven, die kinderen ook lekker vinden. Met deze aardappeltaart krijg je iedereen aan de spruitjes!


1  2 Volgende 

Zoek in gerechten

Geavanceerd zoeken


Website ontwikkeld door Media647 | Produktiekeuken TV | Design in beeld