Cacavalle gevuld met mozzarella & citroen / Gevulde, gefrituurde courgettebloemen

Een ode aan de eenvoud die de Italiaanse keuken kenmerkt; meesters zijn het in het bereiden van gerechten met drie, vier ingrediënten. De ‘Cacavalle’ die ik gebruikte zijn in Nederland lastig te vinden, gebruik de grootste schelpen die je kunt vinden of maak ze zelf!


Huisgemaakte tomatenketchup

Tomaat is een groentesoort die geliefd is over de hele wereld. Wat kan je er niet mee? Ik denk dat een van de meest genuttigde varianten ketchup is, hier mijn receptuur.


‘Pan Tomate’, tomatensalade, krokante knoflook & kipspiesjes

In Spanje vindt je het in iedere tapasbar, gemaakt van dik boerenbrood, rijpe tomaten en knoflook: Pan Tomate. Zo lekker, zo eenvoudig! Je kunt het brood grillen, bakken of gewoon vers eten.


Kalfstajine, ingelegde citroen en yoghurtsaus

Citroen is de vriend van velen, zeker van mij! Combineert bij vrijwel alles, de fijne friszure smaak, het aroma en de kleur. De basis voor ijs, limonade, marinades, sauzen, dressings en noem maar op. In deze receptuur gebruik ik ingelegde citroenen.


Salade van gemarineerde asperges, sinaasappel, crispy saumagen & kerriesjalotten

Het ziet er kleurrijk uit deze ‘spaghetti’ van asperges. Witte asperges altijd goed schillen, groene en paarse heel licht, soms zelfs helemaal niet.


Mousse van doperwtjes, geitenkaas & amandelschaafsel (of pistachenootjes)

We beginnen met een ‘amuse’; een smaakopwekker die je in sjieke restaurants voor het eten krijgt, in de hele sjieke soms wel vijf, en dan moet je nog beginnen met het diner!


Voorjaarsstampotje, speklapje & kruidige groente jus

Aardappels koken in de schil totdat ze mooi, maar niet te gaar zijn, afgieten en uit laten dampen, Snij de bieslook in fijne ringetjes. Doe de bieslook, rucola met boter en..


Hele dunne èn dikke ultra crispy frieten & mayonaise

De meeste vitaminen zitten in de schil. Bovendien zorgt de schil voor bite en natuurlijk smaak! Vandaar dat ik mijn aardappels altijd verwerk in de schil. En die smaak geven we een enorme boost door op het laatste moment kruiden toe te voegen.


Geroosterde lamscotelletjes, gelakt met kruidige moerbeisiroop & gegrilde artisjokken

Het lamsvlees dat ik, bij een van de vele slagers langs de weg, proefde is van uitzonderlijke kwaliteit. Dat kan ook niet anders aangezien de dieren hun leven lang vrij ronddartelen en eten wat de natuur geeft.


Limonade Citroensorbet ijs en Scroppino

De veelzijdigheid van citroen is prettig voor jong en oud, vandaar hier wat zoetigheid voor iedereen!


1  2 3 Volgende 

Zoek in gerechten

Geavanceerd zoeken


Website ontwikkeld door Media647 | Produktiekeuken TV | Design in beeld