Kabeljauw op citroen van de barbecue

Over het algemeen is het heel makkelijk om vis te bereiden op de barbecue en je hebt er maar een paar minuten voor nodig. Wat lastig is, is dat de vis vaak blijkt plakken aan het rooster.


Kipsaté van de barbecue met pindasaus

Een klassieker op de barbecue! Vanuit Indonesië naar Nederland gekomen in de 50 en 60-er jaren en niet meer weg te denken in de Nederlandse eetcultuur!


Balkenbrij van Nel Schellekens

Nel Schellekens van Restaurant ‘De Gulle Waard’ in Winterswijk leerde mij hoe je de enige echte balkenbrij moest maken (dit keer met geitenvlees, en geitenkloten!). Ze gaf me het recept mee, zodat jullie dit typisch oudhollandse gerecht ook kunnen maken!


Haagse bluf

Jaren woonde ik er, deze stad aan de kust waar ik vele borden opmaakte, vele biertjes tapte voor blije gasten op zonnige terrassen, waaraan ik zoveel goede herinneringen heb. Bluffen kunnen ze goed daar, misschien dat ik het daar geleerd heb, dat presenteren…!


Lauwwarme aardappelsalade met knakworst van ‘Koetsier’ & gebakken garnalen

Slagerij Koetsier levert sinds kort aan de Coop Supermarkten knakworsten zoals knakworsten horen te zijn: met goed vlees en… ze knakken! Wat een feest om hiermee een heerlijke, maar gewaagde aardappelsalade te maken met garnaal! Lekker voor bij de barbecue!


Advocaatje van Ma Pluijm

Ik hoor nog steeds het geluid van uit de keuken komen waar mijn oma, die het weer aan mijn moeder leerde, advocaat stond te tikken: tikketik tikketik tikketik tikketik. En niemand die haar dan mocht storen!


Chili Con Droge Worst

Friese droge worst is natuurlijk altijd lekker om zo uit het handje te eten, maar deze keer maak ik een leuke variatie met deze oerhollandse worst op de bekende chili con carne!


Twentse bakleverworst

Een prachtig Twents streekproduct, ik waardeer hem op (tenminste dat denk ik), met deze frisse salade.


Paling op de BBQ

Eigenlijk een Japans-Nederlands ‘fusion’ gerecht, typerend voor de Dutch Cuisine waar Albert voor staat. De Friese sla kreeg hij als jongetje heel vaak voorgeschoteld, een echt familiegerecht! En geloof me het is smullen.


Goudse moppen

Recept uit de keuken van Koning Willem 1 college, een lekker ouderwets koekje!


1  2 3 Volgende 

Zoek in gerechten

Geavanceerd zoeken


Website ontwikkeld door Media647 | Produktiekeuken TV | Design in beeld