Kip met een korstje van pittige kruiden en mosterd, eerst langzaam garen in aluminiumfolie en daarna afgrillen op de barbecue!

Benodigdheden:

  • 4 stevige kippenpoten
  • Handje zwarte peperkorrels
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • Rode peper, fijngesneden
  • Stukje gember, fijngesneden
  • Limoensap van 2 leeg geknepen limoenen
  • 2 eetlepels mosterd

Bereiding:

Vijzel de zwarte peper, knoflook, rode peper en gember in de vijzel of maal het fijn in de keukenmachine. Voeg dan de mosterd en het limoensap toe.

Leg de kippenpoten in de aluminiumfolie en smeer de poten in met het mengsel. Vouw de folie dicht en maak er een pakketje van. Leg dit op het rooster van de barbecue. Laat de poten langzaam garen (20 min.), waardoor de smaken lekker in het vlees trekken.

Haal de kippenpoten uit het aluminiumfolie en grill ze nog even aan iedere kant, zodra er een krokant korstje ontstaat. Eet smakelijk!