Een fijne tappenade op basis van truffel en paddenstoelen. Lekker op brood of bij het vlees van de barbecue!

Truffel is een exclusief product en niet het hele jaar verkrijgbaar. Je kunt het ook in potjes krijgen, maar dan is de smaak toch wat flauw over het algemeen. Als substituut wordt vaak truffelolie gebruikt, maar daarmee wordt zoveel gesjoemeld (gemaakt van aardolie!) dat ik dat moet afraden. Ga naar en echt goede delicatessenwinkel en laat je adviseren. Het is de moeite waard

Benodigdheden:

  • bakje paddenstoelen naar keuze, fijn gesneden
  • 1 truffel zo groot als je wilt, of kunt betalen! Fijn gesneden
  • Paar zwarte olijven, fijn gesneden
  • 1 ansjovis, helemaal geplet
  • handje geraspte Parmezaanse kaas
  • als je het lekker vindt wat verse kruiden
  • olijfolie naar eigen inzicht
  • zeezout & zwarte peper

 

Bereiding:

Alles mengen en de smaken even laten intrekken, klaar!